За фирмата
Новини
Поддръжка
Услуги
Download
Контакти
Семинари
Web поща
Начало
Дейност
Структура
Екип
Партньори
Клиенти
Проекти
Възможности за работа
Новини
Събития
Горещи продукти
Архив
Форма за заявяване на изпитание
Форма за задаване на въпроси
FAQ
Форми за заявка за ремонт
Условия за валидност на гаранциите
Datasheets
Firmwares
Сертификати
Документи
Регистрация на посетителите
Тема и програма на семинара на семинара
Видеоконферентни системи
Конвертори WIZLAN
РАД Група

Търсене:

[ English ]   
Начало Новини NetScreen IDP добавя възможност за анализ на сигур...
http://www.vcon.com


Малко "FUN" или "бисери" от технически задания!
Добави нов "бисер"

16 Март 2004
NetScreen IDP добавя възможност за анализ на сигурността на корпоративни мрежи.

NetScreen Technologies, добави нова функционалност в продуктовата гама за откриване и предотвратяване на мрежово базирани атаки – IDP. Третата версия на IDP софтуера включва т.нар. “profiler” модул, интегриращ детайлизирана информация за мрежовата активност и съобщенията обменяни между крайните приложения. Сведенията събрани от системата дават точна представа за състоянието на потребителските компютри и сървърите – инсталирани операционна система и приложения, информация за потребителите, както и евентуални аномалии причинени от вируси или троянски програми. Събраната информация се съпоставя с базата на уязвимостите за конкретната версия, което позволява бърза идентификация на проблемните места. Всичко това дава възможност на администраторите да се възползват от следните предимства:
- Детайлно и точно познаване на мрежата включително обменяния трафик, инсталирания мрежов софтуер и неговите уязвимости. Администратора има поглед върху мрежата на различни нива, може да определи къде са уязвимите места при потенциални атаки и е в състояние да отстрани причините на проблемите преди още да са започнали.
- Бърз и прецизен инструмент за реакция при атака - IDP отхвърля пакетите съдържащи атаките или представляващи нарушение на политиката за сигурност;
- Открива и ограничава разпространението на вируси във вътрешната мрежа;
- Подпомага разработката и налагането на корпоративната политика по сигурността.

Системата за откриване и предотвратяване на мрежови атаки IDP се състои от устройства сензори, които се поставят на пътя на трафика и инспектират цялата комуникация преминаваща през тях. Разликата между тази система и традиционните IDS е в това, че IDP сензорите могат интелигентно да отстранят трафика, който е в нарушение и не допускат атаката да достигне до своята цел.

Всички новини0
Архив на новини0


2017© РАД група комуникационни технологии. Всички права запазени.
изработка: УебДизайн ООД Професионалистите се отличават ...