За фирмата
Новини
Поддръжка
Услуги
Download
Контакти
Семинари
Web поща
Начало
Дейност
Структура
Екип
Партньори
Клиенти
Проекти
Възможности за работа
Новини
Събития
Горещи продукти
Архив
Форма за заявяване на изпитание
Форма за задаване на въпроси
FAQ
Форми за заявка за ремонт
Условия за валидност на гаранциите
Datasheets
Firmwares
Сертификати
Документи
Регистрация на посетителите
Тема и програма на семинара на семинара
Видеоконферентни системи
Конвертори WIZLAN
РАД Група

Търсене:

[ English ]   
Начало Новини Чиста скорост от 5 Mbps без пряка видимост с устро...
http://www.vcon.com


Малко "FUN" или "бисери" от технически задания!
Добави нов "бисер"

20 Май 2004
Чиста скорост от 5 Mbps без пряка видимост с устройства на Алварион


РАД Група КТ успешно извърши изпитание за осъществяване на безжична връзка без пряка видимост между обектите. За целите на експеримента беше използвана серията BreezeNet B28 на Alvarion , която работи в 5 GHz-я ISM честотен диапазон. Връзката е Point-to-Point и се базира на OFDM технологията.
Безжичната връзка се осъществи между обекти на разстояние 2.5км един от друг. Поради наличието на висока сграда в близост до единия обект, линия на пряка видимост отсъстваше, като първа Френелова зона беше напълно закрита от препятствието. На нивото на една от антените, на разстояние 4м. от нея и по линия на трасето бяха разположени масивни метални конструкции, които създаваха възможно най-тежки условия за осъществяване на радиовръзка. Въпреки тези неблагоприятни условия беше постигната изключително стабилна връзка, като в рамките на времетраенето на експеримента не бе наблюдавано прекъсване на комуникацията и резки пропадания на сигнала, независимо от атмосферните промени / силен вятър и висока облачност/.
По време на теста се осъществи FTP трансфер на данни между обектите, като стабилно поддържаната скорост на трансфер бе 5Mbps /чиста скорост на пердаване на данните/.

Описание на Сeрията BreezeNET B
С BreezeNET B може да изгради връзка на близки и далечни разстояния между крайни точки. Огромният капацитет, надеждността и стабилността на връзката намаляват значително разходите за потребителя.

Компоненти
Продуктът BreezeNET B се състои от вътрешна и външна част, свързани чрез UTP кабел, носещ IF сигнали между вътрешния и външния модули. Данните, захранването, управлението и контролните сигнали се предават между двата модула по този кабел.
Вътрешен модул
Вътрешният модул е с размери 16 x 9 x 6 cm (0.55 Kg) и
включва RJ-45 Ethernet конектор за данни, RJ-45 конектор за IDU-ODU кабела, стандартен 100-240 VAC вход и LED индикатори за състоянието на връзката и Ethernet порта.

Външен модул
Външният модул осигурява радио приемо-предавателната функционалност. Той е с N-type конектор за антената и RJ-45 конектор за IDU-ODU кабела. Антената е снабдена с необходимите и аксесоари и OAC кабел 1,5 м.

Всички новини0
Архив на новини0


2017© РАД група комуникационни технологии. Всички права запазени.
изработка: УебДизайн ООД Професионалистите се отличават ...