За фирмата
Новини
Поддръжка
Услуги
Download
Контакти
Семинари
Web поща
Начало
Дейност
Структура
Екип
Партньори
Клиенти
Проекти
Възможности за работа
Новини
Събития
Горещи продукти
Архив
Форма за заявяване на изпитание
Форма за задаване на въпроси
FAQ
Форми за заявка за ремонт
Условия за валидност на гаранциите
Datasheets
Firmwares
Сертификати
Документи
Регистрация на посетителите
Тема и програма на семинара на семинара
Видеоконферентни системи
Конвертори WIZLAN
РАД Група

Търсене:

[ English ]   
Начало Новини РАД Група Комуникационни Технологии ООД приключи с...
http://www.vcon.com


Малко "FUN" или "бисери" от технически задания!
Добави нов "бисер"

14 Април 2003
РАД Група Комуникационни Технологии ООД приключи с изграждането на Структурни кабелни системи и електрически мрежи за компютърното оборудване в сградите на МВР в цялата страна.

В края на март 2003 год. РАД Група Комуникационни Технологии ООД приключи с изграждането на Структурни кабелни системи и електрически мрежи за компютърното оборудване в сградите на МВР в цялата страна. Проектът беше спечелен в края на 2001 год. от "РАД Група КТ", Контракс и Аксиор, обединени в консорциум "Корадакс", а конкретната реализация започна с работно проектиране през септември миналата година. През този период екипите на фирмата проектираха, изградиха, измериха и сертифицираха над 1500 работни точки в повече от 50 сгради в София, София област, Варна, Шумен, Търговище, Добрич, Разград и др.

Една от най-забележителните сгради изградени от РАД Група "Комуникационни Технологии" ООД е сградата на Дирекция на Национална служба "Полиция", намираща се на бул. "Сливница" 235 в столицата. Построена е през 20-те години на миналия век и след завършването се ползва от Дирекция на полицията. Сградата има своето значение не само в исторически, но и в архитектурен аспект. Затворена в трапецовидна форма с леко овални стени, в сградата няма прави ъгли. Етажите са с разместени нива, затворени коридори и стълбища, а в някои участъци няма дори коридори, а се преминава през лабиринт от стаи. Таваните са високи по 4 - 5 метра, на различните етажи е различно и са тип пруски тавани.

Проектирането и монтажа в подобна сграда беше истинско предизвикателство за екипа на РАД Група "КТ". Нашият опит сочи, че именно проектирането е най-важният момент при изграждането на структурна кабелна система в една сграда от гледна точка на естетика, функционалност и технически възможности. При проектирането на тази архитектурна ценност основна наша цел беше кабелните трасета да не се набиват на очи. Същевременно трябваше да са максимално отговарящи на нуждите на клиента.

Решението, което предложихме бе вертикалните трасета да са в чупки в стените или в ъглите на помещенията. Хоризонталните трасета (две на брой - за СКС и за електроинсталацията) да вървят успоредно, като едното е максимално близо до тавана, а другото ползва една чупка под колоните. По този начин кабелният канал е максимално скрит поради голямата височина на етажите и чупките, с които той се слива. Интересен е начинът, по който канала следва облите стени. Решението е просто - вътрешната страна на канала е цепната странично на няколко места, по този начин канала прави леката чупка. Капакът на канала е този, който прави ефекта пълен, причината - PVC материала е по-мек и има възможност да приема обла форма. По този начин и с оптималното проектиране, за използване на минимално количество канали, целта беше постигната.

Всяка от направените кабелни системи от "РАД Група КТ" отговаря на изискванията на международните стандарти ISO/IEC 11801 за категория 5E и е с 25 годишна гаранция.

Всички новини0
Архив на новини0


2017© РАД група комуникационни технологии. Всички права запазени.
изработка: УебДизайн ООД Професионалистите се отличават ...