За фирмата
Новини
Поддръжка
Услуги
Download
Контакти
Семинари
Web поща
Начало
Дейност
Структура
Екип
Партньори
Клиенти
Проекти
Възможности за работа
Новини
Събития
Горещи продукти
Архив
Форма за заявяване на изпитание
Форма за задаване на въпроси
FAQ
Форми за заявка за ремонт
Условия за валидност на гаранциите
Datasheets
Firmwares
Сертификати
Документи
Регистрация на посетителите
Тема и програма на семинара на семинара
Видеоконферентни системи
Конвертори WIZLAN
РАД Група

Търсене:

[ English ]   
Начало Новини MOBILECITY избра BREEZEMAX™ на ALVARION , за да и...
http://www.vcon.com


Малко "FUN" или "бисери" от технически задания!
Добави нов "бисер"

12 Ноември 2004
MOBILECITY избра BREEZEMAX™ на ALVARION , за да изгради първата WiMAX мрежа в Скандинавия

Alvarion обяви завършването на първата готова WiMAX мрежа в Скандинавия, изпълнена с BreezeMAX™ . MobileCity избра BreezeMAX като най-рентабилно решение за разширяване на покритието в региона с качествени високоскоростни продукти.и като решение, което съответства на преди използваната WiFi технология. Мрежата е разположена в Skelleftea, Швеция и е изградена от Intel Nordic и UpGrade Communication AB за целите на MobileCity, консорциум от търговски и академични партньори.

Мрежата с BreezeMAX е част от инициативата на MobileCity за представяне на безжичния интернет, осигуряващ широколентови услуги на места като кафета, хотели, търговски и спортни летища и др. До момента е изградена и функционира мрежова инфраструктура от две базови станции с 60 и 90 градусови антени и 28 клиентски точки. От 28-те връзки само две са с пряка видимост, останалите работят в областта на близката сянка.

“Нашата идея е да създадем безжично широколентово решение “out-of-box”, което може да се ползва от всеки. Достъп, който е лесен да се инсталира и ползва, ценово ефективен и наличен 24/7. Работейки заедно с Intel и Alvarion, ние превърнахме тази идея в реалност,” коментира Горан Ериксон, CEO на MobileCity, Швеция. “И тъй като ние доказахме, че тази технология работи не само при тестове в лаборатория, а и в реална обстановка, градовете в Скандинавия и Европа, особено тези в отдалечени области, до които няма жична инфраструктура, могат веднага да се възползват от MobileCity In-a-Box. Това е следващата стъпка в интернет свързаността, и възможност за бизнес за градовете и компаниите като цяло, а особено за интернет доставчиците.”

Всички новини0
Архив на новини0


2017© РАД група комуникационни технологии. Всички права запазени.
изработка: УебДизайн ООД Професионалистите се отличават ...