За фирмата
Новини
Поддръжка
Услуги
Download
Контакти
Семинари
Web поща
Начало
Дейност
Структура
Екип
Партньори
Клиенти
Проекти
Възможности за работа
Новини
Събития
Горещи продукти
Архив
Форма за заявяване на изпитание
Форма за задаване на въпроси
FAQ
Форми за заявка за ремонт
Условия за валидност на гаранциите
Datasheets
Firmwares
Сертификати
Документи
Регистрация на посетителите
Тема и програма на семинара на семинара
Видеоконферентни системи
Конвертори WIZLAN
РАД Група

Търсене:

[ English ]   
Начало Новини СКС и електро в Петрол АД
http://www.vcon.com


Малко "FUN" или "бисери" от технически задания!
Добави нов "бисер"

17 Септември 2003
СКС и електро в Петрол АД

Kомпютърна и електро-инсталация в сградата на Петрол АД на бул. Черни връх 43 бе завършена. Освен тези две инсталации, RCT Ltd. изгради успешно и в срок мрежа за кабелна телевизия и безжична мрежа, така че във всеки момент от всяка точка да се осъществява безпроблемно комуникация по безжичен път.


Структурната кабелна система обхваща всички 12 етажа на сградата. Реализирани са общо 572 работни точки, като избраното техническото решение позволява бързо разширение до 712. Кабелът за допълнителните точки е положен в каналите и е терминиран към панел в единия край. При необходимост той се терминира към нова допълнително монтираща се розетка. За добавянето на работни точки е необходим не повече от половин час - достатъчно е да се отвори канала и да се терминира новата розетка. Това решение е особено удачно, когато, както е в случая, клиентът няма необходимост от първоначално пренасищане на сградата с розетки, но счита, че в бъдеще има перспектива за разширение. Така системата е рентабилна във всеки момент, без нови скъпи инвестиции и без допълнителни ремонтни дейности като пробиване и къртене на стени, полагане на нови канали и др./картинка 542/

Структурната кабелна система /компютръна и телефонна мрежа/ е изградена с компоненти на израелската фирма RIT Technologies. Те са екранирани Cat.5E, отговарящи на стандарта ISO/IEC IS 11801:2002. Една от основните причини за използване на екранирани компоненти е паралелното полагане на силов и слаботоков кабел. Всички 572 работни точки са сертифицирани от производителя RIT Technologies с 25 годишна гаранция, с възможност за добавяне към сертификата на активираните впоследствие работни точки.

Електроинсталацията включва контакти с общо предназначение тип Шуко – 572 бр., контакти за компютрите с щифт – 1144 бр. и захранване за конвекторите – 104 бр. На VIP етажи - 11 и 12 са монтирани 12 розетки за кабелна телевизия.

Отделните етажи в сградата са с различна архитектура, което наложи решаването на разнородни задачи при оформянето на системата.


Структурното окабеляване и електроинсталацията на етажи от 3 до 10 включително е осъществено чрез кабелни канали UNEX с модули за вграждане. Това решение бе приложено, като най-удачно след подробни консултации с клиента, тъй като всички пътища за скрит монтаж бяха прекъснати от тръбите на конвектори за отопление. Монтираните в каналите розетки за слаботоковата инсталация и контактите за електроинсталациите, превръщат каналите в красив детайл от интериора. Всяко работно място се състои от извод за компютър и телефон, два контакта с щифт за компютър и монитор и един контакт с общо предназначение Шуко. За удобство на ползвателите контактите за общо предназначение и тези за компютрите са избрани в различен цвят. /кртинка551-2/

На първи етаж основният проблем беше голямата наситеност на контакти – по четири на едно работно място. Затова в случая бяха използвани продукти от серията CIMABOX, които осигуряват необходимата компактност на системата от елементи – розетки и контакти.

На VIP етажите – 11-ти и 12-ти от решаващо значение за подбора на елементи беше запазването на естетиката и ергономичността в интериора. За целта работните места бяха оборудвани с луксозната серия 82 на SIMON. С тази серия е изградена не само структурната кабелна система, но и осветителната инсталация и мрежата за кабелна телевизия./картинка 540, 526,523/


Структурната кабелна система в сградата беше чудесна възможност за специалистите на РАД Група КТ да демонстрират своите умения и професионализъм. Постигна се решение, което се отличава със своята рентабилност, гъвкавост – има възможност за разширение- и надеждност /25-годишна гаранция/. А на служителите от Петрол АД са осигурени условия за ефективна работа в модерна и естетична комуникационна среда.


Всички новини0
Архив на новини0


2017© РАД група комуникационни технологии. Всички права запазени.
изработка: УебДизайн ООД Професионалистите се отличават ...